Contact

Het bestuur van de BIZ Spuibuurt is per mail te bereiken: info@spuibuurtamsterdam.nl

Het bestuur van de BIZ bestaat uit:

Wil Henriet, voorzitter (Traiterie Chef)
Leo Hick, penningmeester (Godelief)
Susan van Oostveen, secretaris (Pegasus)
Niels Reijers, bestuurslid (Dante)

De ‘Spuibuurt’ is een eigenzinnig gebied in het centrum van Amsterdam. De Spuibuurt wordt begrensd door de tramrails van de Raadhuisstraat en de Nieuwezijds Voorburgwal, het Spui en het water van het Singel. Ook de Paleisstraat, Wijdesteeg, Rosmarijnsteeg, Raamsteeg, Heisteeg en het binnen dit gebied gelegen deel van de Spuistraat behoren tot de Spuibuurt.

De ondernemers in de Spuibuurt zijn verenigd in een Bedrijven Investeringszone: BIZ-Ondernemersvereniging Spuibuurt.

Doelstelling van de BIZ is een schone, veilige en gastvrije Spuibuurt waar mensen graag wonen, werken, winkelen en recreëren. De Spuibuurt heeft een uniek en divers horeca- en winkelaanbod en dat willen wij graag zo houden. Wij werken daarom samen met pandeigenaren en de gemeente om uitbereiding van de monocultuur in onze buurt zo veel mogelijk tegen te gaan.

De vereniging heeft een bestuur (op vrijwillige basis) dat laat zich bijstaan door winkelstraatmanager Moheb Alecozy. Hij dient het gemeenschappelijke belang van de Spuibuurt en houdt zich bezig met werkzaamheden die de samenwerking, veiligheid, kwaliteit en bekendheid van het gebied vergroten Hij is het aanspreekpunt voor ondernemers en namens hen ook voor derden. Heeft u vragen, klachten of ideeën met betrekking tot de Spuibuurt dan kunt u Moheb mailen: moheb@alecozyconsult.nl of bellen naar nummer 06 52 556 066.

 

Elk jaar in juni organiseert de BIZ een groots Spuibuurt Straatfeest waarbij het gehele gebied voor één dag autovrij is en alle ondernemers zich, zonder commercieel oogmerk, presenteren aan buurtbewoners en bezoekers. Met ons buurtfeest willen we de cohesie in de buurt vergroten. Dit feest is een enorm succes en u heeft daar ongetwijfeld al een of meerdere edities van meegemaakt.

 

Ook de sfeerverlichting tijdens de donkere maanden wordt georganiseerd en betaald door de ondernemers uit het gebied. Dit jaar hebben we de Spuibuurt afgebakend door (zo goed als) alle bomen te voorzien van warme sfeerverlichting.* Het resultaat is bijvoorbeeld te zien op het Singel waar de verlichte bomen prachtig reflecteren in het water. Ook de stegen zijn voorzien van eenzelfde warm witte sfeerverlichting