Buurtnieuws

Het zuidelijk deel van de Nieuwezijds Voorburgwal wordt in 2021 autoluw. Voetgangers en fietsers krijgen hier meer ruimte. Trottoirs worden verbreed en de ontbrekende schakel in de doorgaande fietsroute van het Centraal Station naar het Spui wordt ingevuld door een aansluiting op het tweerichtingenfietspad naar Singel – Munt.

Groen en rainproof

De straat krijgt een groener aanzien door de toevoeging van bomen en een (postzegel)park. In het park komt een verlaagde speelplek en een waterpomp. Eén van de redenen voor het lager aanleggen van de speelplek is om water op te vangen bij hevige regenbuien. De verdiepte ligging draagt ook bij aan de verkeersveiligheid. Kroonlantaarns zorgen voor de verlichting waardoor het gevoel van sociale veiligheid wordt vergroot.

Nieuwe toegankelijke tramhalte Singel

Op het Singel ter hoogte van de huidige Universiteitsbibliotheek komt een nieuwe toegankelijke tramhalte. Deze nieuwe halte vervangt de slecht toegankelijke halte Spui en de halte Koningsplein. Op het Koningsplein komt meer ruimte voor voetgangers, fietsparkeervoorzieningen  en bomen.